Belønner bedrifter for å velge grønne reisevaner til jobb

Nå skal miljøbevisste østfoldinger i Sarpsborg og Fredrikstad få busse så mye man vil nesten gratis i et helt år. 

HjemJobbHjem har hatt en fin medlemsvekst siden oppstart i 2019, og i dag er over 60 bedrifter fra Nedre Glomma med på prosjektet som skal legge til rette for at ansatte velger en grønnere og sunnere vei til og fra jobb.

Som en stor takk vil Bypakke Nedre Glomma nå tilby medlemmer rabatterte kun 1 krone per måned. Det er også en redusert pris for reisende med buss utenfor regionen. Kampanjen startet 1. oktober og allerede har 145 HjemJobbHjem-ansatte benyttet seg av tilbudet.

Slik laster du ned din periodebillett.

Godene er mange

Prosjektleder for HjemJobbHjem, Martine Bjørnstad, gleder seg over den økte interessen.

– Fordelen med prosjektet er at det er en statlig finansiert ordning som gir lavterskel tilbud til bedrifter som ønsker å gjøre noe bra for miljøet og sine ansatte. Gjennom å være medlem får man tilgang til en rekke goder, som å reise med buss nesten gratis, prøve elsykkel til og fra jobb, rabatter på kjøp og leasing av sykler, få sykkelservice på egen sykkel, eller en rekke teambuildingsaktiviteter og motiverende konkurranser. Listen er lang. Bedriftene får også nyttig kunnskap om sine ansattes holdninger og reisevaner, og blir bedre kjent med hvordan de kan tilrettelegge for at de skal ha det bedre på jobb og privat, sier Martine Bjørnstad.

God samvittighet og penger spart

Tanken med HjemJobbHjem er ikke at bilen skal stå parkert i garasjen hver eneste dag, men at man gjennom en felles innsats kan sørge for at Fredrikstad og Sarpsborg får ned biltrafikken, skaper et bedre bymiljø og en renere luft. Man skal heller ikke nedsnakke hvor godt det er for helsa å ta sykkelen eller beina fatt noen dager i uka.

– Dette er den beste fordelen vi antagelig kommer til å dra opp av hatten noensinne. Vi vet at terskelen for å prøve buss fremfor bil er høy hos mange. Men når man enkelt kan kjøpe periodebillett til slikk og ingenting, så kan man ha den klar i lommen til man føler seg moden. Jeg tror mange er villige til å gi bussen et ærlig forsøk nå som det er mer eller mindre gratis å komme seg rundt. Jeg håper at mange kommer til å oppleve den gode følelsen det er å ta buss; tiden det gir, den gode samvittigheten man får og ikke minst pengene man sparer, mener prosjektlederen.

Periodebillett Nedre Glomma: 1,- (ordinær pris 370,-)

Periodebillett Østfold: 680,- (ordinær pris 780,-)

– Hvordan har tilbakemeldingene vært siden dere startet?

– Tilbakemeldingene er veldig gode. Nesten for godt til å være sant. Alt man får tilbake for kun 10 kroner per ansatt i måneden er nesten ikke til å tro. Man kan søke om tilskudd til å gjennomføre prosjekter som fremmer grønn mobilitet på arbeidsplassen, få synliggjort at man har grønne holdninger som en del av sin bedriftskultur og ikke minst mer fornøyde ansatte som oppmuntrer og inspirerer hverandre til å tenke annerledes på jobbreisen enn de har gjort tidligere.

Kontakt oss på hjh@inspiria.no hvis du opplever problemer under nedlastingen.

God reise!

Martine Bjørnstad er prosjektleder for HjemJobbHjem Nedre Glomma.

"Dette er den beste fordelen vi antagelig kommer til å dra opp av hatten noensinne."