Jobbreisen

Det finnes flere måter å reise miljøvennlig på. Noen av oss kan bidra en dag eller to i uken, mens andre har tatt de gode vanene til et helt nytt nivå. Nøkkelen er å finne alternativene til en jobbreise som fungerer for deg. Her er gode tips å ha med seg på reiseveien. 

Å reise gir en daglig mulighet både for å bevege kroppen og for å bearbeide tanker. Med aktive arbeidsreiser kan vi forebygge mange livsstilssykdommer. Både den fysiske og den psykiske helsen blir bedre når vi rører på oss.

Forsking viser at hjernen gjør helt nødvendig arbeid når vi ikke har konkrete oppgaver vi må utføre foran oss. Det er da vi bearbeider det som skjer omkring oss og relasjon vår til omverden. Mennesker får stadig mindre av denne tilstanden. I steden er vi hele tida i «eksekutivfunksjon», noe som skaper stress – og dårligere avgjørelser.

Reiseplanlegger

Gode tips til en grønn og behagelig reise til og fra jobb

Noe bra på øret
Kollektivreisen er en tidslomme i hverdagen. Bruk den på å slappe av med musikk, lydbok eller podcast mens andre tar seg av kjøringen.

Din egen kaffekopp
Skaff deg en termokopp for nytraktet kaffe "on the go", så blir eventuell ventetid på din jobbreise mye hyggeligere. 

Husk proviant
Unngå rumlende mage og lavt blodsukker. ved å ha med frukt eller nøtter i veska eller sekken. 

Unngå hjelmsveis
Skal du rett i et møte etter morgenturen på sykkel til jobb? Ha alltid tørrsjampo i sekken eller på jobb, så blir flat og ugrei frisyre fikset på null komma niks! 

Husk godt lys og refleks i vinterhalvåret
Har du opplevd å nesten kjøre på noen i mørket? Eller at bilene har kjørt altfor nær deg? Da er du ikke alene! Bruk god lykt når du sykler og refleks når du går - så blir du synlig i trafikken.

Sko deg godt på isen med piggdekk og brodder
Er du en av tøffingene som beveger seg ute på glattisen? Da er det lurt å investere i gode brodder og piggdekk. Gjennom HjemJobbHjem arrangerer vi piggdekk-aksjon hver høst for medlemmene.

Tiden det gir å reise

HjemJobbHjem kan gripe tak i ideene som råder om frihet og tid: Kan reisen oppleves som å få tid og frihet – uten bil? Kan reisetid bli sett på som meningsfull tid, både for arbeidsgiver og for den ansatte?

HjemJobbHjem kan satse på praktiske løsninger som gjør at man opplever frihet, er tidseffektiv og kan frakte barn – uten utslippsbilen.