4 gode alternativer til mindre bilkjøring i vinter

Den kalde årstiden er tilbake, men visste du at det fortsatt finnes flere måter man kan reise grønt på i vintermånedene? HjemJobbHjem ønsker å motivere og hjelpe deg på vei, og har derfor listet opp noen gode grunner til å kjøre mindre bil i månedene som kommer.
 
1. Samkjøring med en kollega
Har du en arbeidskollega som bor i nærheten eller på vei til jobb? Da kan dere kanskje prøve å samkjøre til arbeidsplassen. Hvis to personer kjører i samme bil, har man allerede halvert trafikktrykket og utslippene. I tillegg har dere muligheten til å bli bedre kjent, som igjen fører til bedre arbeidsmiljø på jobben!
 
2. Vintersykling
Med riktige dekk på sykkelen kan man fint sykle trygt gjennom hele vinteren. I HjemJobbHjem hjelper vi våre medlemsbedrifter med gratis omlegging til piggdekk på syklene, og vi har også gunstige tilbud på leasing og kjøp av elsykler. Husk at helsegevinstene med sykling er mange, i tillegg sparer du tid, penger og miljøet!
 
3. Rimelige periodebilletter på buss
Gjennom HjemJobbHjem får ansatte rabatt på 30 dagers bussbilletter i Nedre Glomma og Østfold. I høst økte vi rabatten ytterligere, slik at det blir enda billigere for ansatte i HjemJobbHjem-bedrifter å reise med buss.   Fra 1. oktober til 31. desember 2024 gjelder følgende nye priser for 30 dagers bussbilletter for ansatte i HjemJobbHjem-bedrifter:
  • HjemJobbHjem Nedre Glomma-billett: 200 kroner (ordinær pris: 400 kroner)
  • HjemJobbHjem Østfold-billett: 600 kroner (ordinær pris: 800 kroner)

4. Ta beina fatt!
Hvis avstanden til arbeidsplassen ikke er for lang, så er det fortsatt fullt mulig å gå til jobben i vinter. Husk at brodder under skoene gjør susen på glatte og isete gangstier. I tillegg får du er frisk og god start på dagen som gjør deg mer opplagt og i bedre form. Men husk å kle deg etter forholdene, og bruk refleks hvis det fortsatt er mørkt ute!