Syklet Nedre Glomma rundt på elsykkel: – Dette var jo null stress

Fredrikstad og Sarpsborg er to relativt store kommuner i Norge, så da tar det vel lang tid å komme seg fra A til B med elsykkel her? Vi satte HjemJobbHjem-Gunnar på en prøve for å sjekke om dette stemte.

Elsykkel til jobb drar med seg så mange fordeler at nesten halvparten hadde vært nok! Du får deg en god treningsøkt uten at du trenger å slite deg ut og bli svett før jobb. I tillegg får du deg frisk luft, sparer miljøet og lommeboka! Men noen vil ganske hevde at elsykkel til jobben tar for lang tid. Vel, den påstanden kan vi bare skrinlegge. HjemJobbHjem hadde nemlig lyst til å teste hvor lang tid det tok å reise rundt i Nedre Glomma-regionen på elsykkel, og resultatet overrasket hvert fall Gunnar fra HjemJobbHjem som stilte sporty opp.

– Dette var jo null stress. Jeg trodde ikke at det skulle gå så fort å komme seg fram på elsykkel, sier Gunnar etter å ha syklet tre forskjellige sykkelruter i Nedre Glomma.

Under kan du se hvordan turene var, og ikke minst hvor lang tid HJH-Gunnar brukte for å komme seg fram:

Hafslundsøy – Amfi Borg

Sarpsborg – Fredrikstad

Dokka 6 – Kongsten

«Visste du at du får 80 prosent av den samme treningseffekten på elsykkel sammenliknet med vanlig sykkel?»

«Det selges mellom 70.000–80.000 elsykler i Norge hvert år»

 

«I følge Norsk Elbilforening svarer seks av ti nordmenn at elsykkelen erstattet bilen til jobb det siste året»

 

HVORFOR BØR DU BLI MEDLEM I HJEMJOBBHJEM?

HjemJobbHjem er en såkalt «grønn mobilitetsordning» – en ordning der målet er å få flest mulig ansatte til å sykle, gå eller kjøre kollektivt til jobb. Her er det bedriftene som er medlemmer, og du som er ansatt, kan høste av medlemsfordelene. Hva om du kunne lånt en elsykkel eller en elsparkesykkel på jobben? Tenkt om du fikk gratis service på sykkelen din på jobb, eller kanskje en halvtime-times treningsfri i arbeidstiden hvis du syklet til jobb? Blir bedriften din medlem i HjemJobbHjem, er det mulig å finne løsninger på alt.

– Medlemskap i HjemJobbHjem er faktisk en ren fordel for bedriftene også. De får friskere ansatte med mindre sykefravær, bidrar til bedre miljø og mindre bilkøer, de har muligheter for å øse masse goder over sine ansatte – og det koster dem bare 10 kroner per ansatt per måned, forteller Mariann Karlsen, leder i Sarpsborg Næringsforening.

Trenger du enda en god grunn til å banke på døra til sjefen og fortelle om HjemJobbHjem? Alle ansatte i medlemsbedriftene får rabatterte månedskort på bussen! Det er jo ikke alle dager det passer å sykle eller gå, men kjører du kollektivt, har du fremdeles gjort noe bra for miljøet og trafikksituasjonen. Vi vinner sammen!