Mills rustet opp sykkelgarasjen takket være tilskuddsmidler fra HjemJobbHjem

Fredrikstad-bedriften Mills AS har mange ansatte som er flinke til å velge grønne reiseveier til jobb. Nå har fabrikken pusset opp sykkelgarasjen sin etter å ha søkt om tilskuddsmidler i HjemJobbHjem.

Mills-fabrikken i Fredrikstad har fått til mye siden de ble invitert til å være blant pilotbedriftene i HjemJobbHjem i 2019. Mills har vunnet prisen for "Årets medlemsbedrift i HjemJobbHjem, og i midten av 2021 kunne fabrikken åpne sin helt nye innendørs sykkelparkering.

Nå har Mills bestemt seg for å oppgradere tilbudet til de ansatte som reiser grønt, og i sommer fikk Fredrikstad-bedriften tilskuddsmidler fra HjemJobbHjem til å bygge ladestasjon til elsykler, trykkluftpumpe,  sykkelvaskestasjon og et tørkeskap til vått sykkeltøy.

– Vi har tidligere fått midler fra HjemJobbHjem til å lage en flott innendørs sykkelparkering. I år har vi fått midler til å oppgradere den med en sykkelvaskestasjon, elsykkelladere og trykkluftpumpe. I tillegg har vi fått mulighet til å kjøpe inn tørkeskap til alle skift, slik at man også kan sykle i regnet, uten å måtte ta på seg vått tøy når man skal hjem igjen, forteller Eirin Skovly, fabrikksjef på Mills AS.

Siste reisevaneundersøkelse viser at blant de ansatte ved Mills Fredrikstad, er det nå hele 46 prosent av respondentene som sykler regelmessig til jobb i sommerhalvåret, og 32 prosent i vinterhalvåret.

– Dette kommer i tillegg til de rundt 15 prosent som går eller kjører kollektivt hele året. Det er et resultat som gjør meg stolt, og jeg synes vi bidrar godt til grønnere arbeidsreiser i Nedre Glomma-regionen. Dette skyldes i stor grad medlemskapet i HjemJobbHjem, og de fordelene det medfører, smiler fabrikksjefen.

Ønsker din bedrift å søke midler til nye, grønne mobilitetstiltak på arbeidsplassen? Søk på tilskuddsordningen til HjemJobbHjem her!