Miljøbevisste sarpinger fikk seg en stor overraskelse på vei til jobb på Luciadagen

Tidlig tirsdag morgen fikk flere en stor overraskelse da HjemJobbHjem møtte opp på morgenbussen i Sarpsborg med lussekatter og førjulsstemning.

– Vi ønsker å gi folk en oppmerksomhet, fordi de er så flinke til å ta bussen til jobb, smiler Thor Erling Gulbrandsen.

Flere ganger i året reiser han og resten av teamet i HjemJobbHjem rundt i Nedre Glomma for å fortelle om ordningen. Tirsdag 13. desember var selveste Lucia-dagen, og da så HjemJobbHjem sitt stikk til å omdøpe dagen for miljøbevisste østfoldinger, nemlig «Bussia».

Med rykende ferske «bussekatter», og noe varmt å drikke, fikk flere sarpinger seg en fin overraskelse på bussterminalen i Sarpsborg sentrum tirsdag morgen.

– Det er ganske hektisk og mye som skjer, men det er veldig gøy! Vi har to team som sykler mellom busstasjonene i byen, selvfølgelig pyntet som Lucia. Vi har også en egen stand utenfor Storbyen, og forteller litt om HjemJobbHjem til dem som ikke kjenner til oss, forteller Gulbrandsen.

Les sak fra tirsdagens arrangement i Sarpsborg Arbeiderblad.

To lysende elsykkeltog glitret også opp i desembermørket, for å gi en ekstra oppmuntring til de som bet i seg kuldegradene mens de ventet på bussen i morgentimene.

– En veldig hyggelig start på dagen, sa Linda Bjerkenes (36) til Sarpsborg Arbeiderblad.

Populært busstilbud

HjemJobbHjem har hatt en voldsom medlemsvekst siden prosjektet startet med rabaterte månedskort for buss i Fredrikstad og Sarpsborg. Godt over 300 lokale bedrifter er allerede medlemmer eller har meldt sin interesse.

Prosjektleder for HjemJobbHjem, Martine Bjørnstad, gleder seg over at flere bedrifter i regionen ønsker å tilrettelegge slik at ansatte kan reise grønnere og mer miljøvennlig.

– Det er svært gledelig at billig bussbillett har truffet. Våre medlemsbedrifter tar et ansvar, og det er derfor vi ønsker å takke dem på Lucia-dagen. De fortjener det virkelig, og det at vi kan spre litt førjulsstemning er helt supert, forteller prosjektlederen.

– Jeg håper dette kan være med på å motivere flere i Sarpsborg og Fredrikstad til å få et forhold til hvor fint det er å ta buss til og fra jobb, legger Bjørnstad til.

Jostein Haug er daglig leder i Bypakke Nedre Glomma som finansierer HjemJobbHjem. Han mener regionen nå har skaffet seg et fantastisk utgangspunkt for å jobbe videre med grønnere reisevaner og bedre bymiljø i Sarpsborg og Fredrikstad.

– Jeg håper mange fikk seg en fin start på dagen med «Bussekatter» på bussen i dag. Det er veldig gledelig at Nedre Glomma-regionen blir med på denne miljødugnaden, og det at så mange ønsker å bli medlemmer er fantastisk. Nå skal vi jobbe hardt for å tilrettelegge for mer miljøvennlige reising i framtiden, sier Haug.

Pyntet til Luciadagen.

Pyntet til Luciadagen.

På Luciadagen fikk mange seg en overraskelse på bussen.

På Luciadagen fikk mange seg en overraskelse på bussen.

HjemJobbHjem var oppe grytidlig for å gjøre alt klart til morgenrushet.

HjemJobbHjem var oppe grytidlig for å gjøre alt klart til morgenrushet.