Det nærmer seg «Den store sykkeldagen» i Kulåsparken

Syklistforeningen (Syklistenes Landsforening) jobber primært for å bedre sykkeltilrettelegging i Norge. Dette er definitivt forenlig med Bypakke Nedre Glommas mål om å skape bedre fremkommelighet og bymiljø i regionen. Med på laget som skal lage liv og røre i Kulåsparken den første lørdagen i juni, er også Inspiria og JCP Arena.

Fornuftig transportmiddel

– Det er gledelig å se at Bypakke Nedre Glomma og Sarpsborg kommune omfavner dette konseptet på en så god måte, og er med på å tilrettelegge for et godt arrangement i Kulåsparken lørdag 3. juni. Vi jobber jo for at flest mulig skal få mulighet til å bruke sykkel, sier Stine Syvertsen i Syklistforeningen i Nedre Glomma-regionen.

Les mer om Den store sykkeldagen her!

Syklistforeningen mener at sykkelen fortjener å feires. Gjennom 75 år har foreningen jobbet for at det skal være attraktivt å velge sykkel som fremkomstmiddel. Dette for at folk skal kunne leve i byer og tettsteder som er sunne og trygge, og som tilrettelegger for helsefremmende og miljøvennlige transportmidler.

Nå inviteres innbyggere i Sarpsborg, som en av utvalgte byer, til et artig arrangement på forsommeren i Kulås. Sykkelglede, aktiviteter, debatt og trafikksikkerhet på to hjul skal prege byen denne lørdagen. Inspiria arrangerte også en sykkeldag i fjor, og har kompetanse og grunnlag og bygge videre på.

– Sykling i seg selv er løsningen på flere av dagens folkehelse- og miljøutfordringer, sier hun.

Gratis arrangement

Arrangementene er et gratis lavterskeltilbud, og hensikten er å skape sykkelglede for store og små, gjennom ulike sykkelaktiviteter. Ferdighetsløype, sykkelløp, sykkelfiksing, sykkeldebatt, underholdning og lek blir noen av ingrediensene. Sarpsborg, Oslo og Hamar er det tre heldige byene som får oppleve dette arrangementet nå i 2023. Inspiria og Bypakke Nedre Glomma støtter arrangementet og deltar aktivt i gjennomføringen sammen med Syklistene.

Under Den store sykkeldagen vil det også være mulighet for gratis båttur med Ny Vigra mellom Sarpsborg og Fredrikstad. Båtturen er gratis, men pga plassbegrensning må alle som skal være med ha billett.

Meld deg på her!

Billetten inkluderer båttur mellom byene. Det er ikke mulig å ta båten tur/retur. Vil du ha med sykkelen din? Husk å bestille egen billett til sykkelen din også! 

– Slike tiltak og arrangementer støtter opp under vårt mål om å gjøre regionen vår hyggeligere og mer fremkommelig. Partene som står bak oss i Bypakke Nedre Glomma er Sarpsborg og Fredrikstad kommuner, Viken fylkeskommune, Statens vegvesen og Jernbanedirektoratet. Å fremme sykling er en av våre viktige oppgaver, sier daglig leder Jostein Haug – som selv ofte observeres på sykkel i traktene Ise – Sarpsborg sentrum.

En del av arbeidet Haug leder er utvikling av sykkelveier, sykkelparkering og sykkelglede i alle former. Nå gleder han seg stort til lørdag 3. juni, og masse liv og røre på den store sykkeldagen i Kulås.