Bilde av Martin som vant elsykkel

STOLT VINNER: Martin Lersch

Vant splitter ny elsykkel – gir premien til kona

Martin Lersch har gode erfaringer som «pendlersyklist» etter å ha kjøpt elsykkel gjennom HjemJobbHjem-ordningen til Borregaard. Nå får flere i husstanden hans mulighet til å prøve.

Før nyttår arrangerte HjemJobbHjem Nedre Glomma en Facebook-konkurranse, hvor du som ansatt i en medlemsbedrift kunne vinne en flott elsykkel. Alt du trengte å gjøre for å være med i trekningen var å dele ett av dine favorittøyeblikk fra reiseveien din. Det tikket inn mange gode bidrag, og vinneren som ble trukket ut var Martin Lersch. Han jobber med innovasjon hos HjemJobbHjem-bedriften Borregaard.

– Dette var helt supert! Jeg har selv kjøpt elsykkel gjennom HjemJobbHjem over lønnstrekk på jobben og har hatt stor glede av den. Derfor blir premien årets julegave til kona, sier den meget fornøyde vinneren av konkurransen.

Deilig å sykle om sommeren

Martin legger ikke skjul på at han for egen del først og fremst sykler til jobb når det er pent vær og godt med dagslys. Det vil si primært om våren og sommeren. Han poengterer også at han ikke bruker elsykkelen sin til å trimme; Før han kjøpte sin egen elsykkel, fikk han prøve en på INSPIRIA, og det at han ikke ble svett – selv i oppoverbakker – var avgjørende for valget.

– Jeg er nok det man kan kalle en «pendlersyklist». Med elsykkel slipper du å dusje når du kommer på jobb. Og du slipper kø. Jeg visste heller ikke om sykkelstien som går under Sandesundbrua før jeg begynte å sykle, og med den tar det ikke noe særlig lengre tid for meg å sykle enn å kjøre. Jeg har cirka 12 kilometer til jobb, og det er perfekt avstand på elsykkel tur-/retur jobben, forteller Martin.

– Det å få den lille halvtimen til å la tankene flyte er kanskje det jeg liker best med å sykle fremfor å kjøre. Det tar omtrent like lang tid, men på elsykkelen kan jeg bruke tiden til å samle og plassere ting, for eksempel for å forberede et foredrag eller i forkant av et møte.

vant elsykkel fra DBS, gir den til kona

vant elsykkel fra DBS, gir den til kona

Trenger kanskje ikke sykkelshorts, men ...

Med innovasjon som virke er det kanskje ikke så rart at Martin også har tenkt ut noen måter som kunne gjort jobbreisen fra elsykkelstyret litt mer fornøyelig. Han etterlyser mer komfortabelt og praktisk sykkeltøy for pendlersyklister som ham, og er nesten litt overrasket over at ikke noen av de større sportskjedene eller klesbutikkene har et bedre utvalg.

– Det finnes sko-overtrekk, men de jeg har funnet er beregnet på sykkelsko, ikke vanlige joggesko eller skinnsko. Jeg trenger ikke tettsittende klær som gir lite luftmotstand; Jeg trenger klær som er vindtett og vanntett, men som det fortsatt går an å sykle med. Og sykkelhansker som både varmer godt og gir godt grep. Det nærmeste jeg har kommet er slalomhansker, men det er heller ikke ideelt, sier Martin.

– Med tanke på hvor mye som finnes av klær og utstyr til konkurransesyklister, tur- og off-road, er det litt rart at det ikke er flere som har tenkt på de som bare vil komme seg fra A til B. Det kunne kanskje utvidet sykkelsesongen min litt. Jeg tror nok også markedet kommer til å vokse når flere får øynene opp for hvor bra det fungerer å reise med elsykkel, avslutter han.

Nysgjerrig på HjemJobbHjem? Book et besøk hos din bedrift »

Kort fortalt om HjemJobbHjem

vinnerbidraget fra martin

Vinnerbildet fra Sandesundbrua i Sarpsborg

Det var først da jeg begynte å sykle til jobb at jeg oppdaget Glommastien som går under Sandesundbrua. Denne sykkelveien er en godt gjemt perle der den henger delvis i løse lufta og er en snarvei over Glomma. Den er usynlig for bilistene som suser avgårde på E6 samtidig som den gir oss syklister en fantastisk utsikt. Bildet jeg har delt er et panoramabilde jeg tok for å vise familie, venner og kollegaer hvor fin utsikten er. Fra 30 meter over vannet har man også god oversikt over Borregaardkaia og båtene som laster og losser der. Det hører med til historien at jeg jobber på Borregaard og når jeg får se arbeidsplassen min sånn fra en litt uvanlig vinkel er det en god påminnelse om at det er fint å se ting fra ulike sider - ikke minst når man driver med innovasjon. Så for meg gir det å sykle til jobb både utsikt og innsikt! Martin Lersch fra HJH-bedriften Borregaard