– Vi har «grønnere avgjørelser» som en del av strategiplanen vår

Som ett av de ferskeste medlemmene i HjemJobbHjem Nedre Glomma ønsker iSarpsborg å være en positiv innflytelse på sine egne medlemsbedrifter, og gjøre attraktivt å sykle i sentrum.

For Sandra Widlund som jobber ved iSarpsborg-kontoret, men som veksler mellom å bo i Oslo og Sarpsborg, ble ukene med lån av elsykler via HjemJobbHjem som en liten åpenbaring:

– Jeg syklet nesten hver dag! Når jeg er hjemme, bor jeg på Hannestad. Derfra tok det bare 11-12 minutter å sykle til byen, og det var langs en koselig rute, forteller Widlund smilende.

– Men jeg ble nesten litt «sjokka» over hvor fort det gikk å komme frem. Dette er jo mye bedre enn å ta buss? legger hun retorisk til.

Ny strategiplan

At destinasjons- og byselskapet iSarpsborg har blitt med i HjemJobbHjem i år er ikke tilfeldig. Ifølge Widlund er det en økende bevissthet rundt grønne valg blant medlemsbedriftene som de representerer, og de har derfor selv besluttet i den nye strategiplanen å ta «grønnere avgjørelser» selv også. Det innebærer for eksempel å jobbe for mer sykkelparkering for de som jobber i sentrum, eller delta konstruktivt i utprøvingen av sparkesykler i Sarpsborg i sommer.

– Vi synes det å kunne sykle burde være et reelt alternativ for de som jobber i byen, men vi har fått tilbakemeldinger på at det er litt begrenset med muligheter for å parkere sykkelen trygt. Det er noe vi ønsker å se på sammen med HjemJobbHjem og andre, sier hun.

– Når det gjelder elsparkesykler er vi positive til å prøve det ut. Vi har likevel gitt beskjed til kommunen om at vi er skeptiske til om det bør tillates akkurat i gågata, fordi du kan få ganske stor fart ned bakken i retning Storbyen på en elsparkesykkel, sier Widlund videre.

Hun minner om at elsparkesykler kan være midt i blinken for de som jobber i Sarpsborg, men som er avhengig av tog eller buss til jobb. En av kollegaene hennes på iSarpsborg-kontoret gjør nettopp det – reiser med elsparkesykkel tur/retur togstasjonen.

– Skaper samhold

iSarpsborg har bare så vidt kommet i gang med HjemJobbHjem-aktivitetene sine, med lån av elsykler og planlagt teambuilding på INSPIRIA som en start. Widlund kunne likevel avsløre at «den store grønne boksen», full av premier til bruk i interne konkurranser, ble svært godt mottatt:

– Ja, vi kommer til å kjøre mange konkurranser når alle er tilbake fra hjemmekontor. Vi har snakket om å ha en konkurranse i lunsjen en gang i uka. I og med at vi kun har to fast ansatte og resten er konsulenter, er dette perfekt for å skape samhold og teamfølelse, avslutter hun.