Prosjektleder Martine Bjørnstad i HjemJobbHjem Nedre Glomma fikk gleden av å dele ut elsparkesykler til to heldige vinnere.

Prosjektleder Martine Bjørnstad i HjemJobbHjem Nedre Glomma fikk gleden av å dele ut elsparkesykler til to heldige vinnere.

Lastet ned «Kobla», vant elsparkesykler!

Lars Kristian og Stein Ove trengte bare å laste ned en app for å være med i trekningen av flotte premier.

Terskelen skal være lav og gulroten skal være like rundt hjørnet; Som ansatt i en HjemJobbHjem-bedrift i Nedre Glomma skal det ikke nødvendigvis mye til for å få en store dose motivasjon til å prøve ut nye måter å reise på. Det fikk Lars Kristian fra Borregaard og Stein Ove fra Mills erfare, ettersom de begge jobber i  en av de store medlemsbedriftene som har blitt invitert til å delta i et testprosjekt hvor vi benytter miljø- og mobilitets-appen «Kobla».

På sikt vil denne appen bli tilgjengelig for flere HjemJobbHjem-bedrifter i Nedre Glomma. Det vil blant annet gjøre det mulig å arrangere ulike konkurranser eller aktiviteter for de ansatte, eller at arbeidsgiver har mulighet til å gi noen ekstra fordeler til alle som velger grønne reisemåter.

Lars Kristian og Stein Ove ble derimot tilfeldig trukket ut til å vinne hver sin flunkende nye elsparkesykkel, uten å ha gjort annet enn å laste ned Kobla og registrere seg med testkoden de fikk på jobben.

– Det var veldig overraskende og kult å vinne denne premien, sier Lars Kristian.

Han forteller videre at han også har tatt i bruk appen, og bekrefter at den kan ha en motiverende effekt for å endre reisevaner:

– Kobla er enkel å bruke: Man velger fremkomstmiddel og vipps så er man i gang.

Kjekt på dager man føler seg mest «tufs»

Stein Ove fra Mills har vært nødt til å legge om livsstilen totalt de siste årene på grunn av sykdom. Blant annen valgte han å selge en av bilene og flytte mer sentrumsnært for å "tvinge seg" til å være mer aktiv hver eneste dag. Han har allerede gått ned mye i vekt og kommet i betraktelig bedre form.

– Denne sparkesykkelen vil være til stor hjelp på de dagene hvor jeg føler meg mest «tufs», sier han med et smil.

Ikke minst har Kobla-appen bidratt til å holde aktivitetsnivået og motivasjonen oppe i prøveperioden:

– Jeg elsker konkurranser, og Kobla er skikkelig motiverende. Appen gir meg for eksempel ekstrapoeng for å sykle noen ekstra dager i regnvær, eller dobler poengsummen min hvis jeg sykler til tross for «kuling i kasta». Det er litt annerledes enn andre treningsapper, sier Stein Ove.

Kobla-appen er «ute på prøve» hos noen få pilotbedrifter nå, men blir snart tilgjengelig for alle som jobber i en HjemJobbHjem-bedrift i Nedre Glomma. Da blir det flere konkurranser og flere flotte premier du kan vinne!

 

 

 

Stein Ove fra Mills var godt fornøyd med å vinne elsparkesykkel etter å ha testet «Kobla»-appen.

Stein Ove fra Mills var godt fornøyd med å vinne elsparkesykkel etter å ha testet «Kobla»-appen.