Gode råd til deg som skal bruke sykkelen gjennom vinteren

Vinterværet har kommet til Østfold med minusgrader og snø på bakken, men fortsatt er det mulig å bruke sykkelen som fremkomstmiddel. I HjemJobbHjem ønsker vi å motivere til akkurat dette, så derfor har vi samlet noen gode råd som kan være fine å ha med seg når man bruker sykkelen i vinter.

1. Kle deg etter værforholdene

Ulltøy, hansker, lue og noen gode støvletter er noe man bør ha på når minusgradene har kommet for å bli. Det kan være lurt å kle på seg lagvis, der man gjerne har noe superundertøy innerst på kroppen. Tenk at man begynner med det tynneste laget først, før man for eksempel tar på en fleecegenser og ulltøy som lag to og tre. En vindtett jakke og bukse helt ytterst kan gjøre underverker og husk lua under hjelmen, folkens!

2. Ta vare på sykkelen din

Under vintermånedene er sykkelen din ekstra utsatt for slitasje. Det er viktig at veisalt, snø og grus blir vasket godt av, men pass på at sykkelen har blitt tørr før du tar den med ut på veien igjen. Det er også viktig at bremser blir jevnlig kontrollert og at man har synlig refleks og lys på sykkelen.

3. Piggdekk øker sikkerheten

Dekk med pigger vil gi deg et mye bedre veigrep når snøen og isen har lagt seg på bakken. Det kan være greit å ha kartlagt litt før man skal sette på nye dekk på sykkelen, og utvalget hos forhandlerne kan være stort. Sykler man mye på isete føre trenger man kanskje mer solide piggdekk enn hvis man sykler på bart veidekke store deler av vinteren. For alle piggdekk anbefales det å sykle de inn ca. 40- 50 km på bar/ren asfalt før du begynner å bruke dem på is og snø.

Syklist i Fredrikstad

Syklist i Fredrikstad

Det går fortsatt an å bruke sykkelen selv om snøen er på bakken

Det går fortsatt an å bruke sykkelen selv om snøen er på bakken