SAMARBEIDSPARTNERE

For å kunne levere et best mulig tilbud til våre HjemJobbHjem-medlemmer, trenger vi også gode samarbeidspartnere.

INSPIRIA science center

INSPIRIA drifter HjemJobbHjem-ordningen i Nedre Glomma på oppdrag for Bypakke Nedre Glomma. Vitensenteret eies av Viken fylkeskommune og Sarpsborg kommune, med øvrige kommuner i tidligere Østfold som medeiere. INSPIRIA har som et av 12 regionale vitensentre i Norge en rekke viktige samfunnsoppdrag, og har valgt områdene energimiljø, verdensrommet og helse som sine fokusområder.

Gjennom tett samarbeid med ulike aktører i offentlig og privat sektor, samt forsknings- og utdanningsinstutisjoner, bidrar INSPIRIA science center aktivt med å utvikle Nedre Glomma-regionen. Vitensenteret har flere prosjektoppdrag som er knyttet til mobilitet for barn og voksne.

HjemJobbHjem Nedre Glomma er et av INSPIRIAs største eksterne prosjekter, hvor nærmere 20 ansatte bidrar på én eller annen måte med sin kompetanse.

Østfold kollektivtransport

Å reise kollektivt er i mange tilfeller det eneste reelle alternativet til å kjøre egen bil. For å oppnå renere luft i byene våre, og mindre kø for de som ikke har noe valg, vil det være positivt om enda flere tok bussen. Østfold kollektivtransport stiller seg helhjertet bak denne tankegangen, og jobber sammen med HjemJobbHjem om å finne løsninger som gir det beste tilbudet til alle som jobber i Fredrikstad og Sarpsborg.

«HjemJobbHjem-billetten» som du kan kjøpe som ansatt i en HjemJobbHjem-bedrift gir deg rabatt på månedskort. Alle kan spare penger på å ta bussen til jobb i stedet for bilen i form av drivstoffkostnader (eller strøm), utgifter til parkering eller at kilometerstanden på bilen øker. Fra et HjemJobbHjem-perspektiv er det likevel enda viktigere med det lille avbrekket i arbeidsdagen du får på bussen; En liten halvtime til å lytte til podcast, lydbok eller musikk, slik at du får et øyeblikk til å omstille deg til hjemme-modus.

Foto: Trine Sirnes

Foto: Trine Sirnes

cCHANGE

Hvilke faktorer må være på plass for å skape endring? Hva sier nyere forskning og hva som  ligger bak en fremtidig overgang til grønn mobilitet og større bærekraft?

HjemJobbHjem i Nedre Glomma baserer seg på kunnskap: I 2020 ble det etablert et samarbeid med forskingsmiljøet cCHANGE, som spesialiserer seg på endringsprosesser i miljøsaker. cCHANGE har begynt å arbeide med HjemJobbHjem som en endringsreise, hvor man arbeider aktivt med holdninger for å skape en varig endring i måten å reise på. I følge cCHANGE er det tre ulike sfærer som er viktige for varig endring: Den politiske, den personlige og den praktiske. Med tiltak i den praktiske sfæren tilrettelegger HjemJobbHjem for mange løsninger. Men: Rundt alle vaner ligger et sett med måter å se på verden på. I klimaarbeid fins det mange eksempel på polariseing i den politiske sfæren, og konflikter oppstår fordi vi ikke fokuserer nok på endring i den personlige sfæren (O´Brien, Sygna, 2013).

Med andre ord: Om vi skal få til varige endringer, må HjemJobbHjem også påvirke de rådende ideene om jobbreiser.

Foto: cChange

Foto: cChange

Bedriftsidretten 

Den populære «Sykle til jobben»-kampanjen, som Bedriftsidretten arrangerer hvert år, passer som hånd i hanske med tilbudet som HjemJobbHjem leverer. Her får medlemsbedriftene enda et påskudd for å samle teamet og gjøre en innsats, og konkurransen er for mange en stor motivasjon for å komme skikkelig i gang med endringsreisen sin. I Sykle til jobben får man også muligheten til å vinne en rekke premier, og her teller all aktivitet.

Gjennom HjemJobbHjem-medlemskapet kan bedrifter som deltar i «Sykle til jobben» kombinere dette med for eksempel gratis sykkelservice til de ansatte, helsekurs, internkonkurranser med premier, sykleglededag eller annet. Bedriftsidretten står også bak andre positive tiltak, som «Ti på topp Østfold», hvor de byr på fantastiske og spennende turmål, samt en rekke aktiviteter for bedriftslag. For bedrifter som er medlem i Bedriftsidretten får de en rekke fordeler, som blant annet momskompensasjon og rabatterte priser på aktiviteter. Til våren kommer også nysatsingen Fredrikstadkarusellen som er en løpskarusell som skal passe for alle, uansett form og ambisjon.

Målet til Bedriftsidretten er:
«Vi jobber for et sprekere Norge og har som mål å få flere i aktivitet. Dette brenner vi for! Vi kan bidra til at de ansatte i din bedrift blir mer aktive, sunnere og friskere.»

Den naturlige koblingen mellom «bedrift» og «aktivitet» gjør at HjemJobbHjem og Bedriftsidretten stadig finner nye måter å spille hverandre gode på.

Pedalen Sykkelverksted Fredrikstad

I tillegg til å drive med reparasjon, samt salg av brukte og nye sykler, er Pedalen Sykkelverksted i Fredrikstad en arbeidstreningsarena for mennesker som av en eller flere årsaker står utenfor arbeidsmarkedet. Ordningen er regi av Kirkens Bymisjon i Fredrikstad.

Pedalen bistår HjemJobbHjem med blant annet sykkelservice ute hos bedriftene, med sitt «rullende sykkelverksted».  

Syklistforeningen (Nedre Glomma)

Foreningen jobber for at det skal bli tryggere og mer attraktivt å sykle i Norge. HjemJobbHjem og Syklistforeningen har derfor en felles interesse av å tilrettelegge for sykling. Lokallaget i Nedre Glomma har en spisskompetanse på sykkel og sykling som gjør dem til gode rådgivere i et slikt prosjekt. HjemJobbHjem har gjennom dette samarbeidet fått en lokal partner som er aktiv og brenner for å livet lysere for alle hverdagssyklister i regionen.

Sykkelstasjonen

Som partner på sykkelservice ute hos bedriftene, og leverandør av elsykler og vanlige sykler for direktekjøp, hjelper virkelig Sykkelstasjonen hjulene med å gå rundt for HjemJobbHjem i Nedre Glomma.

De ser på sykling som en lidenskap, og misjonen deres er å beholde denne magien som en personlig lidenskap for sykling kan gi hver enkelt av oss. Sykkelstasjonen hevder at sykling bør være et naturlig valg av transportmiddel i bymiljø eller til jobb og skole. De mener at trening med sykkel skal være gøy og skape gode opplevelser. Med riktig utstyr og en godt vedlikeholdt sykkel, ligger alt til rette.

Det er uvurdelig for HjemJobbHjem-ordningen å ha tilgang til den spisskompetanse

EVO (elsykler)

HjemJobbHjem Nedre Glomma samarbeider med EVO om leasing og direktekjøp av deres elsykler og elektriske lastesykler til medlemmene.

EVO går offensivt til verks markedsføringen sin, og hevder at deres solide og spenstige, elektriske lastesykler for alvor kan utfordre bilen som fremkomstmiddel i bymiljø. Og mindre vareleveranser. Gjennom HjemJobbHjem kan alt fra småbarnsforeldre som leverer og henter, til bedrifter som leverer varer på døra, få teste selv. I tillegg til elektriske lastesykler, inkluderer avtalen kjøp av elsykler

DBS (sykler og elsykler)

Syklene til legendariske DBS blir riktignok utviklet og designet i Norge fortsatt, men det er likevel god kvalitet til gode priser som ligger til grunn for at HjemJobbHjem har valgt dem som samarbeidspartner. Som medlemsbedrift kan du velge direktekjøp eller leasing av DBS-sykler og -elsykler med gode rabatter som en del av